Моментален број на посетители:
241
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
ПРАШАЊА, ОДГОВОРИ И ПОПЛАКИ
 
 
 
СЕКОЈА НЕДЕЛА ДОАЃАМ ОД ДРУГ ГРАД ПОРАДИ ТОА ШТО СУМ СТУДЕН. 100 ПАТИ СЕ ИМАМ КАЧЕНО ВО 22 АВТОБУС СО ГОЛЕМ КУФЕР. ДЕНЕС ВО ЕДНОКАТЕН АБТОБУС 22 (НЕЗНАМ БРОЈ НА АВТОБУС ИЛИ РЕГИСТРАЦИЈА) ВО 4:30 ЧАСОТ СЕ КАЧИВ И ВОЗАЧОТ НЕ МЕ ПУШТИ ДА СЕ ВОЗАМ ПОРАДИ КУФЕРОТ ... ЗОШТО ДА НЕ МОЖАМ СО КУФЕР БАШ КАЈ НЕГО ? А АКО ИМА ТАКВО ОГРАНИЧУВАЊЕ ТОГАШ ЗОШТО ЧЕКААТ АВТОБУСИ КАЈ ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР КАДЕ НОН СТОП ИМА ЛУЃЕ СО ТОРБИ И КУФЕРИ ?!!! ОДГОВОРЕТЕ МИ НА ОВИЕ ПРАШАЊА ... А АКО СУМ ВО ПРАВО ДА ПУШТИТЕ АПЕЛ ДО ВОЗАЧИТЕ ДА НЕ ИЗИГРАВААТ ПАТРИОТИ И ДА СИ ЈА ВРШАТ РАБОТАТА !
 
Согласно кодексот на однесување објавен на нашата web страна : Во возилата не е дозволено внесување: личен багаж чии димензии се поголеми од ( 100х60х25) или потешки од 30кг. оружје , високо запаливи, експлозовни, отровни и други опасни материи. предмети кои можат да го загрозат животот, здравјето на патниците и возачкиот персонал. внесување на велосипед, влез со ролери, лизгалки.
 
 
Почитувани, училишната слободна карта не функционира, каде да се обратиме.Поздрав
 
Ве молиме да се обратите во една од билетарите на ЈСП СКОПЈЕ или во некој од инфо центрите.
 
 
Сакам да пријавам несоодветно однесување на ваш шофер на државен автобус број 3 кој што тргнува од спортска сала МЗТ во 7:03h, поради недозволување на патниците да се симнат на посакуваната станица и покрај многуте опоменувања да застане. Се надевам дека за брзо време ке превземете соодветни мерки.
 
Ви Благодариме ќе превземеме соодветни мерки.
 
 
Kako mozam da izvadam slobodna i kolkavi se cenite?
 
Можете д отидете до најблиската билетара или инфо центар на ЈСП СКОПЈЕ и да одберете картичка согласно Вашите потреби.
 
 
Почитувани, Денеска од возачот автобус со број 22 бев оневозможена да се качам во истиот од причина што имав количка за пазарење полна (секако не беше потешка од 30кг колку што предвидува кодексот на однесување на патниците) и истиот на мое прашање зошто нема налепница за забрана ако таквата количка е забрането да се внесува само ми ја затвори вратата и си замина. Станува збор за приватен автобус со рег.ознака СК-6588-АД, а настанот се случи на автобуската станица кај пазарот во Горче Петров во насока кон Волково.Незнам дали е тоа автобус на здружението Слобода Превоз или Мак Експрес, ама ќе го дознаам и ќе го запишам и гаражниот број (оти мислам дека сега и приватниците имаат вакви броеви), а ќе го дознаам и името и презимето на шоферот, бидејќи истиот постојано вози на оваа линија. Вакво нешто имам видено дека им се случува и на повозрасни лица-пензионери кои пазарат со вакви колички како што имав денес јас, и истите беа оневозможени да се качат во автобус на приватните превозници на линијата 22, но не од истиов возач. Ве молам да ми одговорите што е во Ваша надлежност за превземање против ваквите возачи и дали истите се казнуваат и како. Настанов ќе го пријавам и во двете здруженија за да се воведе малку ред во однесувањето на возачите. Не се секогаш патниците главните виновници за лошото однесување во автобусите. Ви благодарам на отстапениот простор и време. Имајте убав ден. Со почит Е.П.
 
Бидејќи станува збор за приватен автобус Ве молиме да се обратите во Град Скопје - сектор за сообраќај.
 
 
Imav nadopolneto na kartickata i ja imav koristeno,imase ostanato uste 50 denari i barem za edno vozenje taka da denes na edna nedela od nadopolnuvanjeto saldo ili kreditot na kartickata e (0) denari a plus i na tel.
 
Ве молиме да отидете до најблискиот инфо центар на ЈСП СКОПЈЕ како нашите вреботени би утврдиле за каков проблем се работи.
 
 
Почитувани , прочитав едно прашање од некое лице што зема плата на 4 во месецот и не е во можност да ја завери слободната карта на 1 во месецот. Вашиот одговор е: Секој патник кој не поседува билет се смета за патник без билет и истиот ќе биде казнет согласно прописите. Е па Ве молам ова да се почитува за сите.Секој ден се возам со 18а и 9 , и секој ден едни исти лица се возат без да платат билет, а Вашите контроли не ги казнуваат , Ве молам да ми дадете контакт телефон да ги пријавувам контролорите затоа што се чувствувам обесправено што некој постојано се вози без билет, а јас и другите што секој месевц како знаеме плаќаме за месечен билет излегува дека сме будали.И би сакала да укажам и на тоа дека 18 е во приградски превоз а повеќето се возат со месечни билети за градски превоз и кога се враќаме кон центар ги валидираат кај Александар палас или во Чаир. Ве молам за поголема и поригорозна контрола праведна кон сите што користат градски превоз.
 
Сите забелешки можете да ни ги пишете на нашата страна, само Ве молиме доволно е да ни го наведете бројот на линија, времето на возење и правецот на движење како би имале податоци за кои контролори станува збор. Ви благодариме на укажувањето ќе ја зајакнеме контролата на оваа линија како би се избегнале вакви непријатни ситуации.
 
 
Мојата мечна картичка вчета несакајки ми ја скрши патничка за да побрзо се откуца. Што треба да направам?
 
Ве молиме да отидете во најблискиот инфо центар на ЈСП СКОПЈЕ.
 
 
Dali moze da se razgleda predlogot linija br.27 vo period posle 15.30 da se promeni odnosno pomesti vozniot red namesto 15.35 da bide vo 15.45 kako bi odgovarala na poveke gragani koi imaat rab.vreme do 15.30
 
Ви Благодариме на предлогот истиот ќе биде разгледан од нашите стручни служби.
 
 
Скоро секој ден забележувам дека во автобусот бр.5 кој тргнува во 07.45 од Дексион накај Ново Лисиче седиштата на вториот кат позади ај што се исечени (зошто сме ѓубре од народ па и да видиме кој оштетува никој нема храброст да дигне глас) па се и изгазени и со кал. Па се прашувам дали е возможно секојдневно некој гази а луѓето со облеката несвесно бришат и сите си молчат..Денес направив фотографија од седиштето ао кал ама за жал не може да се прикаже..Имате ли некаква контрола кој се вози и уништува мислам дека добро е да размислите за тоа, нели има камери па поведете малку повеќе грижа Ве молам. Пуштајте контрола во различно време доцна навечер и рано сабајле и ќе ги фатите.
 
Ви благодариме на предлогот секако дека ќе превземеме соодветни мерки.
 
 
12345678910...
 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.