Моментален број на посетители:
310
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Апел
18 јули 2022
 

НОСЕТЕ МАСКА ПРИ КОРИСТЕЊЕ НА ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Апелираме до сите граѓани, корисници на јавниот превоз да се придржуваат на препораките за заштита од Ковид - 19 при користење на превозот, односно во автобус да носат заштитна маска.

Потсетуваме дека ЈСП Скопје нема ингеренции да забранува влез на патници кои при користење на превозот не носат маска, ниту имаме право да ги казнуваме.

Единствено, со одговорно однесување на секој поединец, а со оглед на тоа дека превозот секојдневно го користат илјадници граѓани, може сите да придонесеме во борбата против ширење на вирусот.

Очекуваме дека нашиот апел ќе биде добронамерно прифатен и применет во интерес на колективното здравје.

 

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.