Моментален број на посетители:
1327
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Известување
24 септември 2021
 

 БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ И НОЌНИ ЛИНИИ ЗА „БЕЛА НОЌ 2021“ 

ЈСП Скопје и годинава ќе овозможи бесплатен јавен превоз по повод одржувањето на традиционалната културна манифестација „Бела ноќ 2021“, а во функција ќе бидат и дел од ноќните линии (2, 5, 7, 22, 24, 41, 50, 57 и 65 В).

Бесплатно користење на јавниот превоз ќе биде дозволено од утре, сабота (25.09.2021 год) од 18 часот до 05 часот во недела (26.09.2021 год).

Ноќните линии ќе сообраќаат во недела (26.09.2021 год) со следниов возен ред.

ЛИНИЈА 2 (Автокоманда – Сарај)

Поаѓање од Автокоманда    00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Сарај                  01 ч, 02.30 ч, 04 ч

 

ЛИНИЈА 5 (Дексион – Ново Лисиче)

Поаѓање од Дексион            00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Ново Лисиче     01 ч, 02.30 ч, 04 ч

 

ЛИНИЈА 7 (Карпош 3 – Горно Лисиче)

Поаѓање од Карпош 3           00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Горно Лисиче    01 ч, 02.30 ч, 04 ч

 

ЛИНИЈА 22 (Транспортен центар – Лепенец)

Поаѓање од Тр.центар          00.15 ч, 02 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Лепенец            01.25 ч, 02.40 ч, 04.10 ч

 

ЛИНИЈА 24 (Припор – Тафталиџе 2)

Поаѓање од Припор              01 ч

Поаѓање од Тафталиџе 2      00.15 ч

 

ЛИНИЈА 41 (Транспортен центар – Долно Лисиче)

Поаѓање од Тр.центар          00.20 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Долно Лисиче   01 ч, 02.30 ч, 03.50 ч

 

ЛИНИЈА 50 (Клинички центар – Хиподром)

Поаѓање од Кл.центар          00 ч, 02 ч, 03 ч

Поаѓање од Хиподром         01.30 ч, 2.30 ч

 

ЛИНИЈА 57 (Козле – Радишани)

Поаѓање од Козле                 00.15 ч, 01.30 ч, 03 ч

Поаѓање од Радишани         00.55 ч, 02.15 ч, 03.35 ч

 

ЛИНИЈА 65 В (Транспортен центар – Стајковци)

*по траса на линија 5 во 00.10 ч од Рекорд до Ново Лисиче

Поаѓање од Тр.центар          00.45 ч до Стајковци

Поаѓање од Стајковци          01.20 ч до гаража во Автокоманда

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.