Моментален број на посетители:
497
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Известување
23 јуни 2022
 

 

ОД УТРЕ, ЖИЧАРНИЦАТА И АВТОБУСИТЕ ДО СРЕДНО ВОДНО, ВРЕМЕНО НЕМА ДА БИДАТ ВО ФУНКЦИЈА
 
Почитувани,
Ве информираме дека од утре, петок (24.06.2022 година), Жичарницата и автобуските линии до Средно Водно (25, 25А и 25Б) нема да бидат во функција. 
Времениот прекин на работа е согласно воведената делумна забрана за движење во шумите, побарана од ЈП „Национални шуми“ - Скопје, а одобрена од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, со оглед на зголемената опасност од појава на шумски пожари на отворен простор.
Жичарницата и трите автобуски линии нема да работат сѐ до проценката на надлежните дека е намален ризикот од појава на шумски пожари, односно до отповикување на делумната забрана за движење во шумите.
За сите измени, како и досега, навремено ќе ја информираме јавноста.
 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.