Моментален број на посетители:
531
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Известување
28 ноември 2023
 

РЕЖИМ НА ЈАВЕН ПРЕВОЗ ЗА ВРЕМЕ НА МИНИСТЕРСКИОТ СОВЕТ НА ОБСЕ

Почитувани корисници на јавниот превоз,
Ве информираме дека утре, среда (29.11.2023 год) и в четврток (30.11.2023 год), поради одржување на Министерскиот совет на ОБСЕ, јавниот превоз ќе функционира со изменет режим од вообичаениот, а продажните места на ЈСП ќе имаат изменето работно време од редовното.

 

Во петок (1.12.2023 год) јавниот превоз ќе продолжи да функционира вообичаено, а истото се однесува и на билетарниците и центрите за персонализација на ЈСП Скопје.

 

Жичарницата сите денови ќе функционира вообичаено, од 10 до 17 часот.

 

РЕЖИМ НА ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Утре, среда (29.11.2023 год) автобусите ќе возат вообичаено, согласно со важечкиот возен ред (делничен зимен), а во четврток (30.11.2023 год) ќе сообраќаат по саботен возен ред.

 

Почнувајќи од утре, среда (29.11.2023 год) од 13 часот, па сѐ до завршување на Министерскиот совет на ОБСЕ в четврток (30.11.2023 год), линиите 7, 8, 15, 15А, 18, 19, 21А, 26, 29, 59, и 118 ќе сообраќаат по изменети траси.

 

Траси на движење


Линии 8 и 15А

·       - од мост Гоце Делчев наместо по булевар „Илинден, ќе продолжуваат по булевар „Партизански одреди“.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на движење.

 

Линии 7, 15, 19, 26, 29 и 59

·       наместо на крајните терминали во Карпош 3 и Карпош 4, ќе продолжуваат по булевар „Партизански одреди, па десно по улица Никола Парапунов (стара телевизија) каде не чекаат време, туку веднаш ќе продолжуваат десно по булевар „Илинден, па десно по улица Љубљанска, па со лево свртување ќе продолжуваат по булевар „Партизански одреди

 

Линии 18, 21А и 118

·       од булевар „Крсте Петков Мисирков“ ќе продолжуваат право кон Бит пазар, потоа по булевар „Никола Карев (Пластичарска улица) и од кај Момин поток ќе продолжуваат по сопствените редовни траси до крајните стојалишта.

Посочениот режим ќе важи и во двете насоки на движење.

 

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ПРОДАЖНИ МЕСТА

Утре, среда (29.11.2023 год) сите билетарници и центри за персонализаација на ЈСП Скопје ќе работат од 6.30 до 13 часот, а в четврток (30.11.2023 год) за сите ќе биде неработен ден.

 

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.